Hlavní obsah

VIDEO: Při srážce mikrobusu s dodávkou se zranilo osm lidí

– BRUNTÁL • Aktualizováno
Právo, hon, plk

Osm zraněných, z toho jeden těžce, taková je bilance odpolední nehody ve Václavově, na silnici I/11 mezi Bruntálem a Rýmařovem. Ke střetu dvou automobilů došlo krátce před 15. hodinou. Policie původně mluvila o devíti zraněných.

Článek

„Osmatřicetiletý řidič vozidla Mercedes Benz Sprinter jel od Bruntálu a v pravotočivé zatáčce zřejmě nezvládl řízení a vyjel do protisměru. Zde se střetl s VW Transporter, které řídil dvaačtyřicetiletý muž.

V transportéru se nacházelo deset osob, čtyři ženy a šest mužů,“ popsala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče mercedesu. „Měl poraněný mozek a vícečetné zlomeniny,“ informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dvě ženy z transportéru se podle něj zranily těžce, další čtyři osoby vyšli ze střetu s lehkým zraněním. „Jeden muž odmítl ošetření,“ doplnil Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kromě policistů a čtyř sanitních vozů dorazili na místo nehody i hasiči. „Museli vyprostit ze zdemolovaného vozu těžce zraněného řidiče, který zůstal zaklíněný v dodávce,“ uvedl mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Samotné vyproštění šoféra trvalo podle Kůdely asi 15 minut. „Hasiči museli použít vedle hydraulických nůžek a rozpínáku také dva navijáky ze svých vozidel. Jeden na zabezpečení stability havarované dodávky a druhý na narovnání bočního sloupku dodávky,“ poukázal.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vrtulník musel jinam

Původně nabral směr Václavov i vrtulník Letecké záchranné služby. „Kvůli špatným letovým podmínkám se však musel vrátit na základnu. Vzápětí ale letěl pro těžce zraněného muže se závažným poraněním hlavy na Opavsko, který spadl ze střechy,“ poukázal Humpl a dodal, že zraněný je nyní v péči lékařů Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám