Hlavní obsah

Elitní voják, který dříve pobodal mladíka, po autonehodě napadl policisty

Právo, orh
TÁBOR

Elitní voják ze 42. táborského mechanizovaného praporu, který se zřejmě bude muset hájit před soudem za to, že v dubnu letošního roku údajně zmlátil a pobodal mladíka, má další problém. V noci na pátek boural se svým autem a poté napadl policejní hlídku.

Článek

"V noci na pátek havarovalo na Jordánské hrázi osobní vozidlo. Opilý řidič nezvládl řízení a naboural do svodidel. Když se ho policisté ujali, jednomu z nich dal pěstí do obličeje,“ sdělil Právu mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Potvrdil i to, že muž je voják, kterého policisté stíhají v jiném případu, ve kterém už končí dokazování a bude předán státnímu zástupci.

Devětadvacetiletý voják se po havárii odmítl podrobit dechové zkoušce a hrozí mu obvinění z trestného činu napadení veřejného činitele. Policisté ho převezli do policejní cely.

Velitel 42. mechanizovaného praporu v Táboře Pavel Rous Právu sdělil, že jednání mladíka, je ostudou celého praporu. "Samozřejmě, že ho bude čekat i postih v armádě a možná i vyloučení. Musíme však počkat, jak dopadne vyšetřování policistů,“ uvedl Rous s tím, že voják je už od poloviny července v pracovní neschopnosti, což mu při řešení jeho provinění přitíží.

Připustil, že voják působil v minulosti i v mírových misích v zemích bývalé Jugoslávie. Velitel to však rozhodně nebere jako polehčující okolnost. "Pokud měl nějaké problémy, má možnost navštívit psychologa, ale tohle je neodpustitelné. Své pracovní povinnosti plnil bez větších problémů. Oba činy, kvůli kterým je vyšetřován, spáchal pod vlivem alkoholu,“ konstatoval Rous

.

Reklama

Výběr článků

Načítám