Hlavní obsah

Labe vydalo tělo s doklady hledaného střelce

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Ze slepého ramena Labe u Křešic na Děčínsku vylovili policisté ve čtvrtek dopoledne tělo muže. Mrtvý měl u sebe doklady na jméno Václav Vejšický, po kterém od minulého týdne pátrala policie. Podezírá ho z pokusu o vraždu.

Článek

„Okolnosti úmrtí a totožnost mrtvého muže prokáže teprve nařízená pitva a rozbor DNA,“ uvedl mluvčí děčínské policie Ladislav Cvik.

Podle policie měl sedmapadesátiletém Vejšický minulý týden v pátek v Děčíně v ulici Jiřího z Poděbrad sedmi ranami z pistole postřelit pětapadesátiletého muže a ujet v tmavěmodrém vozidle Volkswagen Passat combi. Policisté už objevili hledané auto na blíže nespecifikovaném místě v Ústeckém kraji, ale bližší podrobnosti zatím tají.

Postřelený muž incident přežil a je hospitalizován v děčínské nemocnici. „Soused, který je majitelem protějšího domu, přiběhl k nám do obchodu a křičel ať mu zavoláme záchranku. Zasažen byl na několika místech,“ řekl Jan Fulín, před nímž se v pátek scéna jako z akčního filmu odehrála. „Seběhlo se to rychle. Oba muži spolu seděli v autě a poté se ozvala střelba. Soused z vozidla vyskočil a běžel k nám. Ten druhý muž mezitím odjel a my jsme zraněnému volali záchranku,“ popsal Fulín.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám