Hlavní obsah

Lidovecký senátor Vaculík narazil fabií do autobusu, je těžce zraněn

– STARÉ MĚSTO
Právo, Aleš Fuksa

Senátor Josef Vaculík (KDU-ČSL) ve čtvrtek havaroval ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Se svým vozem Škoda Fabia vjel do protisměru a čelně narazil do autobusu autoškoly.

Článek

Vaculíka převezli s těžkým zraněním lékaři Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje (ZZS ZK) na anesteticko-resuscitační oddělení uherskohradišťské nemocnice.

"Jeho stav byl vážný, ale jeho život bezprostředně ohrožen nebyl. Při nehodě si muž poranil břicho a hrudník. Do nemocnice byl převezen při vědomí,“ uvedl mluvčí ZZS ZK Petr Olšan. Dodal, že rozsah zranění prokáží až další vyšetření.

:. Senátor Josef Vaculík

K nehodě došlo na hlavním silničním tahu I/50. "Jednapadesátiletý řidič osobního auta přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem autoškoly. Po nárazu zůstal zůstal zaklíněn uvnitř vozu,“ sdělil k nehodě senátora Vaculíka mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Vaculík v podzimních volbách obhajuje na Uherskohradišťsku senátorský mandát. Svého kandidáta proti němu postavilo šest seskupení.

"Přeji kolegovi Vaculíkovi, aby se zotavil tak, aby mohl absolvovat alespoň část své předvolební kampaně. Ale zdraví je i v takovém případě na prvním místě,“ uvedl předseda klubu senátorů KDU-ČSL Adolf Jílek.

:. Senátorova fabia byla po srážce zcela zdemolovaná

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám