Hlavní obsah

Manželé pěstovali marihuanu, udala je jejich dcera

Právo, plk
OPAVA

Třiapadesát rostlin marihuany vysoké až přes dva metry našli opavští městští strážníci na pozemku starších manželů v Opavě-Kylešovicích. Pětasedmdesátiletému muži a o sedm let mladší ženě nyní hrozí obvinění ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek.

Článek

O výskytu podezřelých rostlin se paradoxně dozvěděli od osmačtyřicetileté dcery nešťastného páru.

"Stěžovala si na rodiče, kteří jí mají šest let dělat schválnosti, urážet ji a verbálně napadat,“ informovala Pavla Losertová, mluvčí Městská policie Opava. Poslední pomyslnou kapkou mělo být házení zábavné pyrotechniky, přičemž jedna z petard měla ženě vybuchnout blízko jejího obličeje.

Dcera už nevěděla jak dál, a tak se rodičům pomstila udáním. "Upozornila strážníky na pěstování neznámé rostliny na zahradě u domu rodičů. Hlídka při ohledání zjistila, že se jedná o rostlinu konopí a zavolala policisty z obvodního oddělení,“ dodala Losertová.

:. Rostliny pěstovala dvojice i v květináčích. Foto: MP Opava

Policisté všechny rostliny ze zahrady a blízké garáže manželskému páru odebrali a zaslali je na expertízu. "Vše prošetřujeme, zjišťujeme, z jakého důvodu je pár pěstoval,“ podotkl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Pokud by byli manželé uznáni vini ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek, hrozily by jim až dva roky vězení nebo peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám