Hlavní obsah

Dva mrtví a tři zranění po nárazu vozu do stromu

Novinky, pno
BRNO
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda se stala ve středu pozdě večer u obce Sokolnice na Brněnsku. Osobní vůz plný lidí narazil do stromu. Na místě zemřely dvě mladé ženy, další tři lidé utrpěli zranění vážná zranění.

Článek

"Osmnáctiletý mladík jel favoritem z Brna směrem na Sokolnice. V autě s ním jeli další čtyři lidé. S plně obsazeným autem se na rovné, ale mokré, silnici rozhodl předjíždět. Při manévru dostal smyk, vyjel vlevo mimo vozovku," řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Podle předběžného vyšetřování policistů stojí za nehodou nepřiměřená rychlost.

Záchranná služba k tragické nehodě postupně vyslala čtyři týmy z Brna. Po příjezdu na místo našli zdravotníci ve voze pět zaklíněných lidí.

"Auto se otočilo kolem své osy a pravou stranou narazilo do vzrostlého stromu. Podle předběžného šetření stojí za tragickou událostí hrubě nepřiměřená rychlost jízdy stavu a povaze vozovky.

„Dvě mladé ženy dopravní nehodu nepřežily. Na zadním sedadle seděla 18letá dívka, která byla jako jediná při vědomí a další dva zranění byli v hlubokém bezvědomí,“ řekla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová.

Hasiči při vyprošťování zraněných z vozu.Foto: HZS Jihomoravského kraje.

Mladí muži utrpěli těžká poranění hlavy, kvůli kterým upadli do bezvědomí. Po vyproštění záchranáři oba zraněné ošetřili a stabilizovali. Oba zranění pak byli převezeni do brněnských nemocnic.

„Třetí osobou, která přežila dopravní nehodu byla 18letá žena. Její zranění lze klasifikovat jako středně těžká, utrpěla otřes mozku, poranění končetiny a zhmoždění hrudníku. Po poskytnutí nutného ošetření na místě byla transportována do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ doplnila Zuchová.

Reklama

Výběr článků

Načítám