Hlavní obsah

Nalezená noha a ruka patří pohřešovanému Bělorusovi

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Část nohy nalezená minulé úterý v pražském Hostivařském parku a také ruka, kterou objevili před dvěma týdny v třídírně odpadu Malé Chuchli, patří pohřešovanému muži z Běloruska. Podle pražské policie to potvrdily testy DNA.

Článek

"Testy potvrdily, že jde o ostatky čtyřiadvacetiletého muže hovořícího bělorusky, který byl v Česku žadatelem o azyl,“ řekl ve středu Právu mluvčí pražské policejní správy Tomáš Hulan.

Jak Právo zjistilo, zemřelým je Konstantin Ramaniuk, který dostal v ČR politický azyl a po kterém policie 27. srpna vyhlásila celostátní pátrání.

"Nebylo zjištěno, že by byl součástí žádné zločinecké skupiny a nemáme zatím informace, že by v Česku páchal nějakou trestnou činnost,“ řekl Právu jeden z členů pražské mordparty, která má případ na starosti.

O tom, že obě části končetin k sobě patří, se hovořilo již minulý týden, kdy vyšlo najevo, že ruka i noha byly uříznuty ostrým nástrojem podobným způsobem.

"Nalezené chodidlo patřilo mladšímu muži a v lokti amputovaná ruka byla muže vysokého zhruba 180 centimetrů,“ uvedl už před týdnem Hulan.

Stále není jasné, zda muž, jemuž ostatky patřily, zemřel násilnou či přirozenou smrtí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám