Hlavní obsah

Krejčíř má jít za únos Konečného na sedm let do vězení

PRAHA
Aktualizováno

Uprchlý miliardář Radovan Krejčíř má jít kvůli údajnému únosu podnikatele Jakuba Konečného na sedm let do vězení. Rozhodl o tom pražský městský soud. Krejčíř je nyní v JAR, stát ho zatím odmítá vydat do Česka.

Článek

Proti verdiktu se lze odvolat, zatím je nepravomocný. Podle obžaloby dal Krejčíř v roce 2002 pokyn Konečného unést. Čin měl provést kosovský Albánec Jetullah Mjekiqi s dalšími muži. Donutili ho nastoupit do auta, zadržovali ho a donutili podepsat bianco směnky a prázdné papíry a daňové doklady. Poté ho pustili.

Konečný znovu zmizel v dubnu 2005 a byl prohlášen za mrtvého.

Ačkoli jde o jednu kauzu, procesy s Mjekiqim, který byl údajně jedním z Konečného únosců, a Krejčířem jsou vedeny odděleně. Obvodní soud pro Prahu 4 Albánce v červnu obžaloby ze zbavení osobní svobody nepravomocně zprostil.

Podle prvoinstančního senátu sice není pochyb, že Konečný byl unesen, neprokázalo se ale, že by ho unesl právě Mjekiqi. Krejčíř je v Česku stíhán za rozsáhlou majetkovou a násilnou trestnou činnost.

Jaké trestné činy měl Krejčíř spáchat

:: příprava vraždy

:: příprava vraždy :: podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod

:: příprava vraždy :: podvod :: zločinné spolčení :: daňový únik :: nedovolené ozbrojování :: úvěrový podvod :: omezování osobní svobody

:: vydírání

Policii utekl v červnu 2005 při domovní prohlídce, od 21. dubna 2007 pobývá v Jihoafrické republice. Soud v Johannesburgu letos 1. února rozhodl, že Krejčíř nemá být vydán k trestnímu stíhání do Česka. Verdikt je nepravomocný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám