Hlavní obsah

Na dálnici D1 shořel luxusní autobus

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na šestnáctém kilometru dálnice D1 směrem na Brno hořel v úterý před druhou hodinou luxusní zahraniční autobus. Cestujícím se podařilo včas vystoupit, nikdo nebyl zraněn. Z autobusu zbylo jen ohořelé torzo.

Článek

Netradiční vzpomínky na cestu Českem budou mít zahraniční turisté, kteří v úterý cestovali po dálnici D1 v luxusním autobusu Neoplan. Ve středních Čechách zasáhly jejich vůz plameny a než přijeli hasiči, zůstalo z autobusu jen ohořelé torzo.

Středočeští hasiči se o požáru na dálnici dozvěděli krátce po tři čtvrtě na dvě a na místo vyslali dvě jednotky. „Při příjezdu na místo už byl požár plně rozvinutý a hořel celý autobus,“ řekl Novinkám mluvčí středočeských hasičů Ladislav Křivan.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Hořet začalo v zadní části v motorovém prostoru a plameny se postupně rozšířily po celém voze. Při příjezdu hasičů už hořela skoro i sedačka řidiče. „Lidem se podařilo včas autobus opustit, nikdo nebyl zraněn,“ doplnil Marvan.

Náhradní dopravu cestujících zajistil řidič přepravní firmy. Příčiny požáru zjišťují vyšetřovatelé.

Cestujícím se podařilo včas vystoupit. Foto: Prima TV / Václav Toman.

Reklama

Výběr článků

Načítám