Hlavní obsah

VIDEO: Požár v obří asijské tržnici zaměstnal hasiče z celé Prahy

Právo, Novinky, ČTK, fia, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

S rozsáhlým požárem v areálu asijské tržnice SAPA v Praze - Libuši bojují v neděli odpoledne hasiči z celého hlavního města. Oheň vzplál ve skladišti obuvi a textilu. Při zásahu se zranil jeden z hasičů. Příčina požáru ani škoda, kterou způsobil, zatím nejsou známé.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Hasiči zasahují v rozsáhlém prodejním areálu s asijským zbožím v Praze-Libuši.

Článek

Hasiči nyní hledají ohnisko požáru mimo jiné podle plánů, místo je však poměrně nepřehledné, řekl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica. Podle něj mají hasiči požár pod kontrolou, oheň se dál nešíří.

Požár, který byl nahlášen kolem půl druhé odpoledne, se podle Pernici rozšířil na ploše 60 krát 20 metrů. Oheň se však nešířil do druhého patra skladovací haly, která byla nedávno opravena.

:. Hasiči zasahují v rozsáhlém prodejním areálu s asijským zbožím v Praze-Libuši. foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Při požáru zasahuje osm jednotek pražských hasičů a čtyři jednotky dobrovolných hasičů. Hasiči i hasičky mají kvůli silnému zakouření kyslíkové bomby a masky. Celé místo je ohrazené policejní páskou a policisté je hlídají. Okolí od kouře silně páchne. Hasiči rovněž vyklidili pyrotechniku v okolních stáncích a ve skladu.

Zásah sledovalo mnoho přihlížejících, především Vietnamců. Na nezasažených místech tržnice lidé dále nakupovali.

:. Hasičské vozy u brány asijské tržnice SAPAfoto: Právo/Jakub Mračno

Areál, kterému se někdy přezdívá "pražská Hanoj", zahrnuje velkou tržnici, vietnamské jídelny, obchody s exotickým ovocem a mořskými plody, ale také casina či zábavní podniky. Tržnice oficiálně funguje jako velkoobchod.

Tržnice v areálu bývalého masokombinátu Písnice zcela vyhořela už v roce 1999. Tehdejší požár byl označován za jeden z největších v Praze ve 20. století. Vznikla při něm škoda za 200 miliónů korun.

foto: Mapy.cz/Novinky.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám