Hlavní obsah

OBRAZEM: Ve Fulneku se srazil kamión s autobusem s dětmi, dva zranění

Právo, Novinky, pno, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FULNEK/KARVINÁ
Aktualizováno

Kamión, osobní vůz a autobus se ve čtvrtek ráno srazily ve Fulneku na Novojičínsku. Zraněni byli dva lidé. V autobusu cestovaly děti, žádnému z nich se ale nic nestalo. Nehoda se stala na hlavním tahu na Ostravu. Další nehoda autobusu se stala v Doubravě.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hasiči likvidují následky nehody.

Článek

Podle prvních informací nedal osobní vůz značky mercedes přednost kamiónu. Po střetu se do kolize dostal ještě projíždějící autobus s dětmi. Přesné okolnosti neštěstí zjišťují dopravní policisté.

Hasiči likvidují následky nehody. foto: Právo/Aleš Honus

Při nehodě ve Fulneku byla těžce zraněna 44letá spolujezdkyně řidiče mercedesu. "Byla zaklíněná ve vozidle a hasiči ji museli vyprošťovat. Záchranáři jí zajistili dýchací cesty a poté ji vrtulník s podezřením na poranění mozku transportoval do nemocnice v Ostravě,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Hasiči likvidují následky nehody. foto: Právo/Aleš Honus

U dětí se projevil ve škole šok

Zraněna byla také dospělá žena z autobusu, který převážel převážně děti do školy. "Utrpěla lehčí poranění ruky a s podezřením na otřes mozku byla převezena do nemocnice v Novém Jičíně,“ dodal Humpl. "Žádné z dětí naštěstí nebylo zraněno. Řidič osobního auta ale utrpěl velký psychický šok,“ dodal mluvčí záchranářů.

Děti po nehodě sice dorazily do školy se zpožděním, nicméně podle policejní mluvčí se u nich začal projevovat šokový stav. "Děti si stěžují na bolesti hlavy a břicha, proto byly shromážděny do tělocvičny a na místo byl přivolán lékař, aby jim poskytl pomoc,“ uvedla mluvčí policie Miroslava Michálková Šálková.

Hasiči likvidují následky nehody. foto: Právo/Aleš Honus

Policisté museli dopravu z frekventovaného silničního tahu odklonit na objízdné trasy.

Čelní střet autobusu s osobním autem

Další vážná nehoda s autobusem se stala přibližně v sedm hodin ráno v Doubravě na Karvinsku. Autobus se čelně střetl s osobním vozidlem, na místě zasahoval vrtulník letecké záchranné služby.

"Řidič osobního automobilu byl zaklíněn ve vraku a vyprošťovat ho museli hasiči. Muž utrpěl vážné poranění horních i dolních končetin a hlavy. Záchranáři zajistili dýchací cesty a připojili zraněného k umělé plicní ventilaci,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Z osobního vozu toho mnoho nezbylo. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Podle dostupných informací nehodu zavinil řidič favoritu. "Jel ve směru od Orlové a nedaleko vrátnice bývalého Dolu Doubrava vjel do protisměru, kde se srazil s autobusem. V autobusu ČSAD cestovalo 20 lidí, dopravce pro ně zajistil náhradní autobus,“ řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Dodala, že policie nyní zjišťuje totožnost řidiče. "Pokud jde o muže, jehož doklady byla nalezeny v havarovaném autě, pak by mělo jít o čtyřiadvacetiletého muže,“ dodala mluvčí policie.

Hasiči zasahují u dopravní nehody v Doubravě. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám