Hlavní obsah

Soud potvrdil Slovákovi za napadení krajana výjimečný trest

PRAHA

Za brutální napadení svého krajana půjde s definitivní platností na 23 let do vězení pětatřicetiletý Slovák Jozef Nanár. Výjimečný trest muži uložil ve středu pražský vrchní soud a potvrdil tak květnový verdikt královéhradeckého krajského soudu. Napadený muž zemřel.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Jeden z obžalovaných bratrů Nanárových

Článek

Přísný verdikt zahrnuje také trest za krádež a ublížení na zdraví. Nanárův bratr Radko se na napadení podílel a odvolací soud také jemu potvrdil třináctiletý trest vězení.

Bratři podle obžaloby napadli loni na podzim svého známého v opuštěném domě v Trutnově, opakovaně ho bili kovovou židlí do hlavy a nohou. Útokem mu způsobili rozsáhlá zranění, poté z domu odešli. Muže našel až náhodný kolemjdoucí. Zraněný byl převezen do trutnovské nemocnice, kde o několik dní později zemřel.

Sourozenci Nanárovi před prvoinstančním soudem svalovali vinu jeden na druhého. Radko soudu řekl, že ho nejdříve napadl jeho starší bratr. Ten ho prý donutil, aby krajana udeřil. Jozef Nanár sice připustil, že oba muže napadl, svému známému však podle svých slov dal pouze dvě až tři rány. Zároveň odmítl obvinění z krádeže a ublížení na zdraví.

Jozef Nanár byl v době incidentu ve zkušební době po podmínečném propuštění z věznice, kde si odpykával trest za pohlavní zneužívání.

Reklama

Související články

Bratři čelí obžalobě z vraždy známého

Dva romští bratři se v úterý začali u Krajského soudu v Hradci Králové zpovídat z toho, že loni na podzim napadli svého známého Miroslava Mihála ze Slovenska...

Výběr článků

Načítám