Hlavní obsah

Muž vytáhl miminko z vozu a zachránil mu záklonem hlavy život

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚVALY

Velkou duchapřítomnost projevil v úterý odpoledne muž, který byl svědkem nárazu automobilu do stromu v Úvalech u Prahy. Z hořícího vozu vytáhl malé dítě, které se dusilo. Záklonem hlavy mu zachránil život, ženu museli z auta vyprostit hasiči.

Článek

Záchranáři z Českého Brodu vyjížděli k nehodě před třetí hodinou odpoledne. Osobní auto narazilo do stromu, uvnitř vozu byla po nárazu zaklíněná žena a přibližně roční dítě v autosedačce.

Volající muž na lince záchranné služby 155 řekl, že z auta vychází kouř. Neváhal a vytáhl miminko z vozu. Po telefonu dispečerce popisoval, že dítě promodrává a pravděpodobně nedýchá. Operátorka záchranné služby muži poradila ať dítě položí na záda a mírně mu zakloní hlavu.

„Volající se držel instrukcí dispečerky a miminko se po záklonu hlavy samo rozdýchalo. Muži poté pomáhala s první pomocí zdravotní sestra, která na místě nehody zůstala až do příjezdu záchranářů,“ řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Zraněnou ženu vyprostili ze zničeného vozu přivolaní hasiči. Utrpěla otřes mozku, pohmožděniny a tržné rány. Byla po ošetření převezena na chirurgickou ambulanci v Kolíně.

„Dítě bylo letecky transportováno do jedné z pražských nemocnic,“ doplnila Janečková. Okolnosti nehody policisté vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám