Hlavní obsah

Policie zatkla mladíka, který měl v Plzni přepadnout čtyři ženy

Právo, pab
PLZEŇ

Policisté v Plzni v úterý zatkli 18letého mladíka, kterého podezírají, že během týdne přepadl a pokusil se znásilnit čtyři ženy. Pachatel si na oběti počíhal na zastávce městské hromadné dopravy a pak je sledoval domů. Udeřil vždy na chodbě domu nebo ve výtahu.

Článek

"Mladík je stíhán pro trestné činy pokusu znásilnění a omezování osobní svobody. V současné době se rozhoduje o jeho vzetí do vazby,“ řekla mluvčí plzeňských policistů Michaela Altmannová. Podle ní se všechny přepadené ženy ubránily. Jedna z nich ale musela vyhledat pomoc lékaře.

První případ se stal minulou ve středu, krátce po dvacáté hodině, v suterénu domu v Plzni v Kaznějovské ulici.

Chtěl polibky ve výtahu i suterénu

Mladík tam fyzicky napadl stejně starou dívku. Mimo jiné se ji snažil políbit, ale protože se velice intenzivně bránila, nakonec ji pustil a utekl. O tři dny později v Tachovské ulici chytil u výtahu 31letou ženu a požadoval polibek. Přitom ji fyzicky napadl tak, že se musela nechat ošetřit.

Ještě týž den krátce před půlnocí přepadl v jiném vchodu v Tachovské ulici 26letou ženu. Pod pohrůžkou násilí po ní požadoval pohlavní styk. I přes jeho výhružky, že ji zabije, se jí podařilo vymanit se ze sevření a dostat se do bezpečí.

"Druhý den nastoupil 18letý mladík v Manětínské ulici do výtahu s 26letou ženou. Také ji napadl, ale ona se ale nakonec vysmekla a zadním vchodem domu utekla,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté hledali podezřelého mimo jiné také mezi recidivisty. Tak přišli na stopu právě 18letého Plzeňana, který byl v minulosti za podobné trestné činy již odsouzen. Tehdy mu soudce Krajského soudu v Plzni uložil osmnáctiměsíční podmíněný trest se zkušební dobou do 24. ledna 2011 a navíc výchovné opatření, konkrétně dohled probačního úředníka.

Reklama

Výběr článků

Načítám