Hlavní obsah

Stařík radil s provazem v ruce exmanželce, aby se šla oběsit

Právo, Miloslav Hradil
OLOMOUC

Policisté nejprve vykázali z rodinného domu v Olomouci a pak zadrželi 76letého muže, který opakovaně slovně i fyzicky napadal svou o rok mladší manželku. S provazem v ruce jí třeba říkal, ať se jde oběsit. Nyní čelí obvinění z týrání, hrozí mu až tříletý žalář.

Článek

„Policisté byli do domu přivoláni v neděli s podezřením na rodinné násilí. Muž slovně napadl svou exmanželku, s níž bydlí. Vulgárně jí nadával a řekl jí, aby se šla oběsit, přičemž v ruce držel lano,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Žena byla podle ní ve velmi špatném psychickém stavu. „Lékař záchranné služby její fyzický i psychický stav vyhodnotil jako vážný a uvedl, že další psychické útoky na její osobu by mohly vést až k srdeční příhodě,“ uvedla mluvčí.

Deset let napadání

Policisté v průběhu dalšího vyšetřování zjistili, že svou bývalou manželku muž slovně napadal a urážel od rozvodu, tedy přibližně deset let, a to nejméně jedenkrát za týden. V posledním období verbální útoky doprovázel fyzickým násilím, ponižováním a znemožňováním vstupu do společných prostor domu jako je například garáž.

„Policisté rozhodli o vykázání násilníka z bytu a podezřelý muž byl vyveden. Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě,“ dodala mluvčí. Důchodci hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám