Hlavní obsah

OBRAZEM: Auto dopravních policistek rozpárala v Brně tramvaj

Právo, Novinky, pko, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Tramvajovou dopravu v centru Brna zablokovala v pondělí dopoledne dopravní nehoda v Lidické ulici. Policejní řidička osobního vozu vjela přímo pod tramvaj. Stovky lidí čekají na zastávkách, tramvaje v okolí stojí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Srážka octavie s tramvají v centru Brna

Článek

„Civilní policejní auto odbočovalo doleva a střetlo se s tramvají. V autě byly čtyři policistky, všechny odvezly sanitky do nemocnice, dvě budou zřejmě zraněny,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Podle svědků nedalo policejní auto přijíždějící tramvají přednost. „Vjely přímo pod tu tramvaj, asi si myslely, že to stihnou. Tramvaj je ale nabrala, otočila do protisměru a tlačila před sebou,“ řekl Právu očitý svědek nehody.

:. Srážka octavie s tramvají v centru Brnafoto: Právo/Petr Kozelka

Havarované auto skončilo v prostoru zastávky MHD a zasahovalo i do druhé koleje. Proto se ihned v obou směrech začaly tvořit dlouhé kolony tramvají č.1, 6 a 7. Přitom právě tramvaj č.1 je nejvytíženější brněnskou linkou.

:. Zraněné dopravní policistky z havarované octavie odvezly sanitky do nemocnice.foto: Právo/Petr Kozelka

Nahradit desítky tramvají není možné

"Třicet stojících tramvají prostě autobusy nenahradíme,“ rozčiloval se na místě jeden z dispečerů Dopravního podniku. Stovky lidí totiž stály na zastávkách a marně čekaly na svůj spoj. Krátce po poledni ale hasiči auto z kolejí odtáhli a provoz mohl být obnoven.

Auto, které se s tramvají srazilo, bylo policejní. Hasiči budou nyní odstraňovat auto z kolejí, aby bylo možné co nejdříve uvolnit tramvajovou dopravu. Podle svědků je policistka známá tím, že jezdí po městě velmi agresivně. V pondělí havarovala v bílé policejní Škodě Octavia v civilním provedení. Svědci doplnili, že vůz odbočoval z vedlejší ulice a nedal přednost projíždějící tramvaji.

:. Zraněné dopravní policistky z havarované octavie odvezly sanitky do nemocnice.foto: Právo/Petr Kozelka

Reklama

Výběr článků

Načítám