Hlavní obsah

Muž nepřežil pád z devátého patra

Právo, plk

Z devátého patra panelového domu v Havířově-Šumbarku vypadl v sobotu večer, krátce po 19. hodině, jednatřicetiletý muž. Z jakého důvodu muž vypadl není zatím jasné. „Věc šetříme jako trestný čin ublížení na zdraví,“ informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Článek

Muži nepomohl ani včasný zásah záchranářů. „Při příjezdu záchranářů byl v bezvědomí, další životní funkce pacienta, dýchání a srdeční činnost, již také selhávaly. Lékařka proto zajistila dýchací cesty intubací, muž byl připojen k umělé plicní ventilaci.

Posádka musela postiženého opakovaně resuscitovat, jeho stav se nedařilo stabilizovat ani s pomocí léků,“ upozornil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Huml. Podle něj utrpěl muž při pádu mnohočetná poranění.

„Jednalo se o zlomeniny a patrně také vnitřní zranění v oblasti hrudníku a břicha,“ dodal. V kritickém stavu transportovala letecká záchranná služba do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. I v době transportu pokračovali záchranáři v resuscitaci. Po převozu do nemocnice ale muž zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám