Hlavní obsah

Policie obvinila majitele psa, který útočil v ulicích Ostravy

– OSTRAVA
Právo, hon

Z ublížení na zdraví z nedbalosti obvinili policisté majitele psa, který letos koncem června v ostravských ulicích napadl několik lidí, zabil jednoho psa a několik dalších jich zranil. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Článek

„Sedmašedesátiletému majiteli hrozí až osm let vězení,“ řekla mluvčí. Pes je křížencem německého ovčáka a boxera a je devět let starý. „Obviněný ho policistům vydal, v současnosti je umístěn v útulku,“ uvedla mluvčí.

Pes, který svému majiteli utekl 26. června, pokousal například v ulici E. Rošického 70letého muže a také jeho yorkširského teriéra. „Muž byl po útoku hospitalizován v nemocnici, kde se podrobil operaci. Doba léčení přesáhla 10 dnů,“ řekla Holčáková.

„Pes obviněného kromě toho pokousal devítiletou fenu křížence špicla a čivavy. Fena útok psa nepřežila. Majitelka feny vyčíslila předběžně škodu ve výši 2000 korun. Další případ se stal ve stejný den po poledni na ulici Čkalovova. Pes pokousal srnčího pinče, náklady na léčení převýšily 1800 korun,“ řekla Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám