Hlavní obsah

Zloděj na Olomoucku řidiči propíchl kolo, aby mu při opravě vykradl auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Čtyřiapadesátiletý řidič nebude v dobrém vzpomínat na středeční noc, kdy jel z Olomouce do Lipníka nad Bečvou. Vyhlédl si ho totiž zatím neznámý zloděj, který mu před jízdou nejspíš propíchl kolo na čerpací stanici. Když ho řidič na své cestě začal opravovat, zloděj ho okradl o úspory.

Článek

Policisté varují, že nejde o ojedinělý případ. „Podobným způsobem byl okraden na Olomoucku na stejné silnici další řidič na konci července,“ řekla mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská.

Defekt zadního kola zjistil čtyřiapadesátiletý muž na rychlostní silnici R35 u obce Daskabát. "Zastavil a začal s výměnou kola. Situace využil neznámý pachatel a v době, kdy muž nevěnoval pozornost okolí, mu ze sedadla odcizil tašku s osobními věcmi. Škoda přesáhla 19 000 korun," uvedla mluvčí.

Policisté přitom zjistili, že poškozená pneumatika byla na několika místech propíchnutá. "Lze se tedy domnívat, že neznámý pachatel či pachatelé si vozidlo vyhlédli na čerpací stanici, kde tankoval a úmyslně pneumatiku poškodili. Za autem potom jeli a vyčkávali, kdy muž zastaví, bude opravovat a nedávat při tom pozor na své věci," doplnila Štětínská.

Podobný případ se stal pětapadesátiletému muži, který také jel po silnici R 35. Před obcí Kozlov na Olomoucku zjistil, že má defekt. Při výměně kola přišel o tašku s penězi, osobními doklady a platební kartou.

Reklama

Výběr článků

Načítám