Hlavní obsah

Počítačový expert okradl družstvo o pět miliónů

Právo, hon
KRNOV

Ze zpronevěry obvinili v úterý kriminalisté 37letého muže, který si jako vedoucí pracovník Okresního stavebního bytového družstva v Krnově nechal posílat na své účty peníze, jež mu nepatřily. Informovala o tom mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

„Od července 2005 do června 2008 nejméně v sedmnácti případech elektronicky převedl peníze z již jednou řádně uhrazených faktur vystavených dodavateli, a to na tři vlastní účty. Celkem převedl nejméně 4,7 miliónu korun,“ řekla mluvčí.

Muž pracoval na bytovém družstvu jako vedoucí informační soustavy s právem elektronického podpisu. „Obviněný pracovník už není našim zaměstnancem,“ řekl Právu předseda družstva Dalibor Válek. Dodal, že na rozkrádání družstvo přišlo prostřednictvím vnitřní kontroly. Bližší podrobnosti ale s ohledem na probíhající vyšetřování nechtěl sdělit.

„Ke svému jednání se doznal a vrátil asi půl miliónu korun. Policisté nyní zajišťují jeho majetek a obstavují účty u bank,“ dodala policejní mluvčí. Obviněnému hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám