Hlavní obsah

Po muži skočili strážníci včas, z hráze přehrady neskočil

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dramatickou akcí začala čtvrteční služba pro strážníky z poříční jednotky brněnské městské policie. Krátce po deváté hodině si totiž všimli muže sedícího na hrázi Brněnské přehrady. V sebevraždě mu nakonec zabránili, muž skončil v péči lékařů.

Článek

„Muž seděl přímo na hrázi s nohama svěšenýma dolů a vedle sebe měl láhev tvrdého alkoholu. Jevil evidentní známky chování sebevraha, ruce měl zjizvené řeznými ranami staršího data a na strážníky křičel, ať se k němu nepřibližují. Skoncovat se životem chtěl skokem ze zdi hráze do asi 23 metrové hloubky,“ popsal situaci mluvčí strážníků Zdeněk Novák.

Strážníci se snažili s mladíkem neustále komunikovat, uklidnit ho a pomalu se k němu přibližovali. Nešťastný muž nakonec nechal strážce zákona přijít k sobě asi do vzdálenosti jednoho metru. Strážníci pak už na nic nečekali, po mladíkovi skočili a stáhli ho na zem. Zachráněný sebevrah skončil ihned poté v péči lékařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám