Hlavní obsah

Z banky si zloděj odnesl šest miliónů bez použití násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BEROUN

Berounská pobočka Československé obchodní banky je od minulého týdne o více než šest miliónů svěřených korun lehčí. Neznámý lupič odcizil peníze z bezpečnostní schránky v bance bez potíží a jakéhokoli násilí. Policisté po něm pátrají. Peníze nepatřily bance ani žádné firmě.

Článek

Loupež se muži podařila bez jakéhokoli násilí. „Policie na případ uvalila informační embargo, aby se nenarušilo vyšetřování, řekla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Podle ní se krádež stala minulý týden ve středu po čtvrté hodině odpoledne.

Neznámý člověk odnesl ze schránky 150 tisíc amerických dolarů, 3,75 miliónu korun a také směnky. Celkovou škodu policisté zatím vyčíslili na 6 150 000 korun. Podle Pučelíkové schránky využívala konkrétní fyzická osoba.

Peníze tak nepatřily bance ani žádné firmě. K tomu, kdo mohl být pachatelem a zda mohl mít loupež na svědomí například někdo z pracovníků banky, se Pučelíková nechtěla vyjádřit. "Bližší informace nemůžeme sdělit, aby se nenarušilo vyšetřování," uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám