Hlavní obsah

Policisté zadrželi muže, který měl zabít a zapálit známého

– ŠUMPERK
Právo, Petr Marek

Severomoravští policisté po třech týdnech objasnili vraždu muže, jehož spálené torzo těla bylo nalezeno 4. srpna v shořelém vozidle v katastru Branné na Šumpersku. Z vraždy je podezřelý muž (24) z Prostějova. Policisté ho zadrželi minulý týden ve čtvrtek a ihned z tohoto skutku obvinili. Nyní je ve vazbě.

Článek

„Obviněný využil svého práva a nevypovídal. Kriminalisté ovšem vědí, že zavražděného, kterým je osmadvacetiletý muž z Prostějovska, znal. Otázka, zda ho usmrtil kvůli penězům, ale zůstává stále nezodpovězená.

Do nynější doby není ani zřejmé, jak muž zemřel. Vzhledem k intenzitě požáru to nebylo možné přesně zjistit. Policisté tak budou ve vyšetřování i nadále pokračovat,“ sdělila v pondělí Právu severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Tým kriminalistů neměl podle ní od začátku vůbec lehkou práci. Vozidlo bylo úmyslně zapáleno v poli, v místě, kde není téměř žádný pohyb osob. „Ten, kdo auto zapálil, se jistě snažil tímto způsobem zakrýt veškeré stopy, které by k němu mohly vést. V podstatě se mu to povedlo.

Mrtvého nebylo možné identifikovat

Z auta téměř nic nezbylo a uvnitř bylo nalezené torzo těla velmi ohořelé. Zemřelého nebylo možné jednoznačně ztotožnit ani soudní pitvou,“ uvedla Štětínská. Policisté, jak dále mluvčí informovala, si proto vyžádali analýzu DNA. Začali pátrat, o koho by se mohlo jednat.

Pátrali i mezi osobami pohřešovanými.Vyhodnocovali zajištěné stopy, prověřovali získané informace, vyžádali si expertizy z oborů chemie, biologie a daktyloskopie. O pomoc požádali prostřednictvím médií také případné svědky, kteří by mohli k případu sdělit jakékoli informace.

Výzva nezůstala bez odezvy. „Co se týká osoby, jejíž torzo bylo nalezeno uvnitř vozidla, měli jsme určité indicie, o koho by se mohlo jednat. Na základě vyhodnocení vzorku DNA a prověření určitých informací se nakonec naše domněnka potvrdila. Uhořelým byl muž z Prostějovska, jehož pohřešování příbuzní oznámili počátkem srpna,“ dodala Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám