Hlavní obsah

Mladíka už podruhé soudí kvůli znásilňování sestry

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Čtením výpovědí brutálně znásilňované nevlastní sestry pokračoval v pondělí u ostravského krajského soudu proces s 24letým Tomášem Suszkou z Třince. Ten byl přitom za zneužívání stejné dívky už v roce 2000 jako mladistvý potrestán podmínkou. Nový rozsudek nad zvrhlým bratrem bude vynesen v úterý odpoledne.

Článek

Nový rozsudek bude vynesen dnes odpoledne. Podle obžaloby si mladík ze svého prvního odsouzení nevzal ponaučení a svojí nevlastní sestru přinejmenším od roku 2005, kdy jí bylo dvanáct let, nejen opět zneužíval, ale později i znásilňoval. Ke čtení protokolu z policejního výslechu se soudce rozhodl kvůli tomu, že výslech dívky u soudu znalci kvůli obavám ze zhoršení jejího psychického stavu nedoporučili.

„Začalo to, když si mě brácha jednou v noci odnesl nahoru do svého pokoje. Svlékl mě, připoutal k posteli a znásilnil mě. Snažila jsem se ho kopat, ale nepomohlo to. Je silnější,“ řekla dívka kriminalistům. Znásilňování se pak podle svědectví dívky odehrávalo několikrát měsíčně. Suszka na své sestře prováděl i perverzní sexuální praktiky, například zasouvání obušku a mrkve do přirození či přivazování k vodovodní trubce.

Obžalovaný: dělala to dobrovolně

Obžalovaný ale tvrdí, že proti sestře žádné násilní nepoužíval. „Do patnácti let jsem ji jen osahával. Přes oblečení, potom i na holém těle, na prsou a přirození. Teprve později jsem s ní i souložil. Dělala to ale dobrovolně, dával jsem jí za to peníze a ona souhlasila,“ řekl před soudem obžalovaný.

Všechno se provalilo teprve začátkem letošního roku. Dívka se svěřila své matce, protože měla obavu, že je těhotná. Podle znalce-sexuologa přitom Suszka netrpí žádnou sexuální deviací. Svou sestru zneužíval zřejmě proto, že nedokázal navázat bližší vztah s jinými ženami. Státní zástupce v pondělní závěrečné řeči navrhnul co nejpřísnější trest, protože nenašel žádné polehčující okolnosti. Obhájce naopak hájí svého klienta tím, že dívka praktiky podstupovala dobrovolně a případ by měl být kvalifikován pouze jako pohlavní zneužívání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám