Hlavní obsah

Policie zabránila vraždě podnikatele

Právo, Radim Vaculík
PRAHA
Aktualizováno

Policii se v pátek podařilo zabránit závažnému zločinu. V poutech totiž krátce po poledni po zásahu speciálního Útvaru rychlého nasazení (URNA) skončila dvojice Pražanů (41 a 33), která údajně připravovala vraždu nejmenovaného pražského podnikatele. Tomu podezřelí dlužili větší finanční částku v řádech miliónů korun.

Článek

Dvojice chtěla podle informací Práva podnikatele zastřelit v nejbližších dnech. Prvního z nich zadrželi policisté z elitního útvaru doma, druhého přímo na cestě ve Vestci u Prahy, kde ho vytáhli z auta.

„Oba muži byli obviněni z přípravy vraždy nejmenovaného podnikatele a byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. Soud návrh akceptoval a obvinění jsou ve vazbě,“ řekl Právu státní zástupce, který dostal případ na starosti.

Blíže se zatím nechtěl vzhledem k pokračujícímu vyšetřování ke kauze vyjadřovat. Dvojice mužů se podle mluvčího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavla Hantáka sešla v pátek ve Vestci, ovšem již v té době ji sledovali policisté, kteří oba následně zatkli. Právě při této schůzce vraždu domlouvali.

"Při domovních prohlídkách našli policisté u mužů několik zbraní," řekl Právu Hanták s tím, že útvar vyřešil případ během několika dnů. Zpravidla přitom detektivové pracují na podobných případech celé měsíce.

Oběma nyní za přípravu vraždy hrozí až výjimečný trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám