Hlavní obsah

Muž se zabil po skoku z okna olomoucké nemocnice

OLOMOUC

Svůj život ukončil v sobotu večer šestasedmdesátiletý pacient fakultní nemocnice v Olomouci. Skočil z okna budovy a zemřel po převozu na traumatologické oddělení. Lékaři mu již nedokázali pomoci.

Článek

"Muž vyskočil z okna ortopedické kliniky v prvním patře. Se zraněním byl převezen na traumatologické oddělení, kde na jejich následky zemřel," uvedla mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Podobný případ se stal v sobotu v Plzni. Hodinu po půlnoci tam vyskočil z okna ve čtvrtém patře plzeňské fakultní nemocnice třiasedmdesátiletý muž. Dopadl na přístřešek výtahu a zraněním na místě podlehl. Policisté případ prošetřují, zatím vše nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

Mluvčí nemocnice Egon Havrlant řekl, že muž na klinice prodělal výměnu kloubu. "Po celou dobu hospitalizace nejevil sebevražedné úmysly. Podobným případům bohužel nejde zabránit," dodal.

Podle něj mu první pomoc poskytli lékaři ortopedie, kteří se pacienta pokoušeli resuscitovat. S mnohočetnými zraněními muže záchranka převezla na urgentní příjem.

Reklama

Výběr článků

Načítám