Hlavní obsah

Manželé podezřelí z týrání dětí byli propuštěni z vazby

Právo, Novinky, ČTK, pko, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Blažena a Lubomír Rosnerovi ze Slavkova u Brna byli v pátek odpoledne propuštěni z vazby. Rozhodl o tom Okresní soud ve Vyškově. Dvojice je podezřelá z týrání svěřených dětí. Věznice obdržela informace od soudu k propuštění dopoledne.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Manželé Rosnerovi opouštějí vazební věznici.

Článek

Manželé Rosnerovi opusili brány vazební věznice v Brně po druhé hodině odpoledne. Popřeli jakékoli týrání v rodině. Podle svých slov se nyní těší hlavně domů na děti. Rosnerová měla v ruce růži, kterou jí ve vazbě sehnal manžel k výročí svatby.

Vyškovský soud se tento týden zabýval žádostí Rosnerových o propuštění dvakrát, v úterý ji zamítl.

Manželé proti tomu podali stížnost. Podle dostupných informací o ní v pátek rozhodoval vyškovský soudce Petr Ševčík. Ten přehodnotil své původní stanovisko a dal pokyn k propuštění dvojice z vazby.

Rosnerovi byli vyznamenáni prezidentem Václavem Klausem za jejich péči o děti. Děti pocházely z kojeneckých a sociálních ústavů a dětských domovů.

Podle jejich nejstarší chovanky, osmadvacetileté Renaty, si týrání vymysleli dva chlapci, které matka-pěstounka Blažena Rosnerová nechtěla pouštět večer na diskotéku jako ostatní starší děti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám