Hlavní obsah

Na dvanáctiletého chlapce spadla fotbalová brána, je vážně zraněný

KLADNO/PRAHA

Letní prázdniny se v jediném okamžiku proměnily v boj o život pro dvanáctiletého chlapce, na kterého ve čtvrtek večer spadla fotbalová branka v obci Žilina ve středních Čechách. Záchranáři ho letecky dopravili do nemocnice v Krči. Jeho stav je vážný.

Článek

Záchranáři z Kladna k chlapci vyjížděli ve čtvrtek před devatenáctou hodinou. "Pravděpodobně utrpěl vážný úraz hlavy a měl poruchy vědomí. Po ošetření ho vrtulník transportoval do nemocnice v Praze - Krči,“ řekla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Chlapec leží na jednotce intenzivní péče kliniky dětské chirurgie. "Potvrdilo se závažné poranění hlavy. Během tří až pěti dnů se ukáže, jak se jeho organismus dokáže se zraněním vypořádat,“ řekla mluvčí nemocnice Martina Štanclová.

Podobná zranění nejsou výjimečná

V létě 2006 zemřel v Plzni čtrnáctiletý chlapec, na kterého na hřišti spadla házenkářská branka. Nepomohla ani rychlá pomoc záchranářů a převoz do nemocnice. V červenci 2005 zabila převrácená fotbalová branka devatenáctiletého mladíka v Opatově u Svitav. Muž po horním břevně přenosné branky ručkoval. Branka se s ním ale převrátila a přimáčkla ho k zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám