Hlavní obsah

VIDEO: Plzeňští policisté zahájili razii na ubytovnách s cizinci

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Od středečního rána kontrolují v Plzni policisté společně s hasiči ubytovny, ve kterých přebývají cizinci. Při vstupu hned do prvního objektu v Sušické ulici se kontroloři museli obrnit před silným zápachem, ze kterého se chtělo pomalu i zvracet. Cítit bylo hlavně zkažené jídlo a zápach z toalet.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté kontrolují totožnost mladé Vietnamky.

Článek

"Podáme oznámení na hygienickou stanici pro porušení hygienických předpisů,“ řekla Ilona Vaníčková z ředitelství západočeské cizinecké policie.

Na ubytovně policisté zkontrolovali pouze dva Vietnamce. "Všechny doklady měli v pořádku,“ uvedla Vaníčková s tím, že policisté u cizinců kontrolují hlavně to, zda mají platný pobyt v České republice a zaplacené zdravotní pojištění nebo patřičnou finanční hotovost na zaplacení léčebných výloh.

Požární technik během kontroly ubytovny zjistil, že objektu chybějí protipožární dveře. "K prověření stavu elektroinstalace, únikových východů nebo hasicích přístrojů přistoupíme, až nám provozovatel ubytovny doloží patřičné revize. Zatím se i přes výzvu nedostavil,“ sdělila mluvčí krajských hasičů Alena Marešová. Právu se podařilo zjistit, že majitel ubytovny dluží jen za spotřebovanou elektřinu 140 tisíc korun.

Kontroly budou pokračovat ještě na čtyřech dalších ubytovnách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám