Hlavní obsah

VIDEO: V Brně vypukl mohutný požár autovrakoviště

Právo, Novinky, pno, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

V brněnské Železné ulici vypukl ve středu dopoledne mohutný požár v areálu autovrakoviště. Na místě zasahuje velké množství hasičů, kvůli rozsahu plamenů byl vyhlášen nejvyšší požární poplach.

Článek

„Mohu potvrdit že zasahujeme u velkého požáru ve městě,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Podle dostupných informací se v plamenech ocitl barg a několik desítek vraků v jeho okolí.

Obyvatele vyděsil mohutný sloup černého dýmu, který se vyvalil nad město. Hasiči kvůli rozsahu požáru vyhlásili nejvyšší požární poplach, na místě zasahuje dvacítka požárních vozidel. Při zásahu hasičů byl jeden z nich lehce zraněn.

Nad městom se vyvalil hustý černý dým. Foto: Pro Novinky M.Dostálová.

Třetí, nejvyšší stupeň poplachu jsme vyhlásili z důvodu nebezpečnosti požáru - musel se co nejrychleji uhasit. V těsné blízkosti jen asi 30 metrů leží skládka pneumatik a kdyby vzplanula, byl by nebezpečný dým ještě mnohem větší,“ sdělil Novinkám mluvčí hasičů.

Hoří naštěstí mimo obytnou zástavbu, rozptylové podmínky jsou dnes dobré, přesto hasiči doporučují i ve vzdálenějším okolí neotevírat okna. Dým se valí směrem k hlavnímu nádraží Českých drah, od 12 hodin je požár pod kontrolou.

Požár zasáhl desítky vozů na vrakovišti.Foto: Pro Novinky Marek Votava.

Odpoledne hasiči už jen rozebírají jednotlivé hromady, aby je mohli uhasit. Poškozeny byly jeřáby na vrakovišti, nakladač se podařilo zachránit.

Reklama

Výběr článků

Načítám