Hlavní obsah

Zloděj na Brněnsku se schovával v koberci

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Spanilou zlodějskou jízdu překazili v noci na úterý policisté z Brna-venkova třiadvacetiletému lapkovi. Mladý muž z Říček na Brněnsku se nejprve vydal do rosického kamenolomu. Do oka mu padlo pět zaparkovaných aut a protože víčka nádrží nebyla zamčená, přečerpal z nich do připravených kanystrů na 200 litrů nafty. Tu obratem prodal známému v nedaleké obci.

Článek

Protože už bylo tři hodiny nad ránem a přečerpávání nafty mladíka vysílilo, vydal se hledat něco dobrého na zub.

„Obchody byly zavřené, a tak si zloděj poradil jinak – v rosické pekárně ukradl přepravku s patnácti koblihami. Posilněný pečivem se vydal na další krádež – vybral si jednu z rosických restaurací. Přelezl plot, vytlačil jedno z oken a už se rozhlížel, co že by si mohl odnést. Sbalil cigarety, doutnáky, žvýkačky a limonádu,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Všímaví místní si ale všimli, že se v jejich oblíbené restauraci něco děje a zavolali policisty. Hlídky obstoupily restauraci a vydaly se dovnitř. Zdálo se, že v objektu nikdo není, až si policisté všimli podivného smotaného koberce v jedné místnosti. Když červený běhoun rozmotali, vypadl z něj překvapený zlodějíček.

Muž skončil na policejní služebně, kde si vyslechl obvinění z trestného činu krádeže, za což si může posedět až dva roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám