Hlavní obsah

VIDEO: Policista zmrzačil cizince, v baru ho srazil ze schodů

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROKYCANY
Aktualizováno

Ještě si ani nestačil pořádně osahat služební uniformu a už má po kariéře. Třiadvacetiletého policejního nováčka z Plzně vyšetřuje státní zástupce pro podezření, že napadl a vážně zranil cizince. Ten stále bojuje o život v nemocnici.

Článek

Incident se odehrál podle plzeňské krajské státní zástupkyně Renaty Havelkové v jedné z restaurací s nonstop provozem v Rokycanech minulý týden.

„Policista společně ještě s jedním mužem cizince srazili ze schodů. Pádem utrpěl vážné poranění hlavy a v současné době leží v komatu v nemocnici,“ upřesnila Havelková s tím, že oba násilníci jsou obviněni z trestného činu ublížení na zdraví, za což jim hrozí až osmileté vězení.

Lékaři jsou zatím k vývoji zdravotního stavu muže z Uzbekistánu skeptičtí. Měl silné krvácení do mozku.

Co bylo motivem útoku, zatím není jasné. Pravděpodobně došlo mezi hosty k nějakému rozepři. „To je zatím v šetření,“ uvedla Havelková.

Vyšetřující policisté se o incidentu dozvěděli až později. Personál podniku totiž přivolal pouze záchranku. „Dostali jsme až zprávu z nemocnice po dvou dnech. Zajistili jsme nahrávku z bezpečnostní kamery, kde je celý průběh té události zachycen. Když policisté zjistili, že jedním z podezřelých je jejich kolega, předali případ kolegům z Inspekce ministra vnitra,“ řekl rokycanský policejní ředitel Josef Svoboda.

Podle šéfa policejního ředitelství v Plzni Luboše Berky jde o policistu, který je v současné době v policejní škole. Za prohřešek ho pravděpodobně čeká propuštění ze služebního poměru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám