Hlavní obsah

Muž bodl souseda kvůli psovi. Napadený si přivolal pomoc, pak vykrvácel

Právo, ton
CHOMUTOV
Aktualizováno

V tragédii, která navždy poznamená život dvou rodin, vyvrcholil ve středu večer spor dvou mužů v Miřeticích u Klášterce nad Ohří na Chomutovsku. Osmasedmdesátiletý senior bodl kapesním nožem do břicha svého třiatřicetiletého souseda. Ten vykrvácel. Důvodem rozepře bylo psí štěkání.

Článek

"Vyšetřovatelé obvinili staršího muže z vraždy. Protože nejsou vazební důvody, bude stíhán na svobodě," řekla ve čtvrtek Právu mluvčí krajské policie v Ústí nad Labem Jarmila Hrubešová.

Oba muži se hádali už dlouho, a to kvůli svým psům. Vyplynulo to z výslechu obviněného. Zatímco mladší muž měl většího psa, starý pán vlastnil jezevčíka. Kdykoliv se všichni čtyři potkali, malý pes prý začal štěkat na velkého. To obvykle popudilo jeho páníčka, který pak údajně chtěl po svém sousedovi, aby "toho svého čokla zlikvidoval".

Ve středu večer staršímu z mužů povolily nervy a mladšího bodl do břicha zavíracím nožem. Ten si ještě stihnul zavolat záchranku, před jejím příjezdem však zkolaboval. Zemřel na vykrvácení.

Seniorovi hrozí za sousedovu smrt až patnáctileté vězení. Ať už soud rozhodne o jakékoliv době pobytu za mřížemi, s ohledem na věk obviněného půjde pravděpodobně o doživotí.

Odborníci se shodují, že podobné události jsou odrazem stoupajícího napětí ve společnosti. Lidé se uzavírají do uzavřených rodinných komunit, sousedské vztahy jsou často buď naprosto lhostejné nebo napjaté. Pokud napětí trvá dlouho, může vyvrcholit útokem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám