Hlavní obsah

VIDEO: Kojenec zůstal odložený v tašce na ubytovně

Právo, Novinky, pno, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Desetidenního chlapce někdo v úterý večer odložil v tašce na chodbě jedné pražské ubytovny. Nálezci ihned zavolali záchranáře a policisty. Dítě je v pořádku, policisté pátrají po matce a případ vyšetřují.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nálezci si chlapce vyfotografovali mobilním telefonem. Dali mu jméno Toníček.

Článek

Nálezci, mladý pár Slováků, kteří v Praze pracují ve stáncích s grilovanými kuřaty, pojmenovali nalezeného kloučka Toníček. "Je to jako kdyby se nám včera večer narodil chlapeček,“ řekl Právu stánkař.

Své jméno nechtěl říci, na ubytovně je známý jako Braňo. Chlapečka, který plakal v uzavřené tašce na chodbě ubytovny si dvě minuty před jedenáctou hodinou večer všimla jeho přítelkyně.

Desetidenního kojence někdo odložil na pražské ubytovně. Zdroj: TV Prima

"Hned nato jsme volali na 158, za pár minut přijela policie i záchranáři, kteří kluka prohlédli a odvezli na Bulovku. Před hodinou jsem tam volal a říkali mi, že je Toník v pohodě, zdravý, napapaný a spinká,“ popsal kolem jedenácté hodiny dopoledne Braňo.

:. Nálezci si chlapce vyfotografovali mobilním telefonem. Dali mu jméno Toníček.foto: Právo/Milan Malíček

"Přivolaný lékař konstatoval, že se jedná o zhruba desetidenního kojence, který je naprosto zdravý,“ řekl mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Lékaři v nemocnici na Bulovce později upřesnili, že chlapci je mezi dvěma až čtyřmi dny.

Policisté nyní pátrají po matce dítěte a současně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu opuštění dítěte.

Reklama

Výběr článků

Načítám