Hlavní obsah

Manželce hrozil rozřezáním a děti bil

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Peklo na zemi zažívali dlouhé měsíce manželka a synové devětatřicetiletého Milana Fukana ze Zbraslavi nedaleko Brna. Dříve vzorný otec a manžel se po několika vypitých sklenkách alkoholu měnil v násilníka nejhrubšího kalibru. Krajský soud v Brně potvrdil Fukanovi za týrání osoby žijící ve společném domě 2,5 roční vězení a navíc nařídil, aby se okresní soud znovu zabýval také týráním synů.

Článek

„Nejméně od listopadu 2006 do května 2007 Fukan svojí manželku vulgárně napadal, požadoval po ní peníze na alkohol a cigarety. Vyhrožoval, že když mu manželka peníze nedá, zabije jejich děti, rozřeže a spálí v kotli,“ popsala okamžiky, při kterých šlo doslova o život státní zástupkyně.

Měla si sednout do kouta a čekat na vykrvácení

Fukan byl ale ve vymýšlení trýznění stále vynalézavější. „Obžalovaný rozbil talíř a střepem svou manželku pořezal na krku. Pak jí řekl, ať si sedne do kouta a čeká tam, dokud nevykrvácí. Když se žena pokusila zavolat policii a utéct z domu, její manžel jí v tom vždy zabránil. Nakonec odešel do sklepa pro sekeru se slovy, že ženu rozseká. Ona toho využila a z domu utekla,“dodala žalobkyně.

Sám Fukan tvrdil, že si na žádné týrání nepamatuje a nikomu prý neubližoval. Podle státní zástupkyně ale otec útočil i na syna. „Několikrát ho svázal řetězem a bil ho. Chlapec si ponese těžké následky,“ upozornila. Nepomohlo ani Fukanovo vykázání z domu, neboť po návratu se rozjel celý kolotoč násilí a výhružek nanovo.

„Obžalovaný sice tvrdí, že tyto činy páchal pod vlivem alkoholu, to ho ale neomlouvá, dobře věděl, jaký na něj má alkohol účinek,“ řekl soudce Drahomír Drápal s tím, že okresní soud musí znovu přezkoumat Fukanovo chování vůči synům, neboť podle názoru senátu šlo o další trestný čin týrání.

Reklama

Výběr článků

Načítám