Hlavní obsah

Stařenku skříply dveře v supermarketu v Sušici, skončila na sále

– SUŠICE
Právo, pab

Z nákupu rovnou na operační sál. Tak skončila v sobotu 84letá důchodkyně ze Sušice, kterou v místním supermarketu Albert skříply vchodové dveře ovládané fotobuňkou. Okolnosti úrazu začala vyšetřovat policie.

Článek

„Žena po kontaktu s dveřmi upadla a zlomila si krček dolní končetiny. Sanitka jí odvezla do nemocnice,“ řekla Lenka Ptáčková ze záchranné služby Plzeňského kraje.

„Důležité pro nás bude vyjádření odborníka, který by měl posoudit způsob instalace a fungování dveří,“ řekl klatovský policejní ředitel Jan Myslivec.

Vedoucí prodejny Zdeňka Prokopová je přesvědčena, že šlo o nešťastnou náhodu. „Paní o hůlce šla pomalu podél dveří, kde jí paprsek z fotobuňky nezachytil. Dveře, které zůstaly otevřené po předchozím zákazníkovi, se zavřely v momentě, kdy do nich vstoupila. Jak jí zachytily, tak upadla na zem. Naše chyba to není,“ uvedla Prokopová s tím, že v prodejně pracuje šestnáct let a k žádnému podobnému úrazu tam za tu dobu nedošlo.

„Je mi to líto. Mladý člověk by třeba stačil couvnout, ale starší lidé už nestačí reagovat. Na dveře máme platnou revizi. Normálně fungují. Vyzkoušeli si to na místě vyšetřující policisté. Měli tady i svého technika a neshledali žádnou závadu ani pochybení z naší strany,“ uzavřela šéfka supermarketu.

Reklama

Výběr článků

Načítám