Hlavní obsah

Na Masarykově nádraží v Praze spadl sloup podpírající strop

PRAHA

Na Masarykově nádraží v Praze spadl ve čtvrtek kolem 17:30 jeden ze sloupů, který podpírá v odbavovací hale strop objektu. Nikomu se nic nestalo, část nádraží je však uzavřena a příchod do budovy hlavním vchodem od zastávky tramvají není možný.

Foto: Jiří Berger, ČTK

Hala pražského Masarykova nádraží

Článek

Kolem 20:00 byl sloup vrácen na místo, jelikož však meteorologové očekávají v noci bouřky a silný vítr, zůstane hala pro jistotu uzavřena. Kvůli havárii je uzavřena i část nástupišť, vlaky budou odjíždět z nástupišť 4, 5, 6 a 7. Protože kvůli uzavřenému nádraží není přístup k pokladnám, budou si lidé kupovat jízdenky až přímo ve vlaku.

Železné sloupy podpírají budovu z roku 1845 kvůli jejímu zchátralému stavu na několika místech, uvolněný sloup dopadl do míst, kde se běžně pohybují cestující.

Nádraží je nejvytíženější stanicí pražských městských a příměstských železničních spojů, denně jím projde 30 000 Pražanů a Středočechů využívajících tyto spoje.

Přesto by mělo nádraží zmizet. Rozhodli o tom v úterý pražští radní, kteří v této lokalitě chtějí vybudovat nové městské centrum. Schválili proto změny územního plánu, díky nimž bude možné stavět na místě, kudy nyní vedou koleje. Definitivně rozhodnou o zániku nádraží zastupitelé, kteří budou o návrhu jednat v polovině září.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám