Hlavní obsah

Mladík uškrtil svou patnáctiletou přítelkyni

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOJETICE
Aktualizováno

Smrtí patnáctileté dívky skončil zřejmě spor mezi mladou dvojicí. Podle záchranářů asi šestnáctiletý chlapec uškrtil svou o rok mladší přítelkyni poblíž Kojetic na Mělnicku. Stalo se tak ve středu kolem 21. hodiny. Chlapec je syn bývalého středočeského policisty.

Článek

První, kdo s chlapcem po hrůzném činu mluvil, byl záchranář Patrik Merhaut. „Volal k nám na 155 a chtěl policii. Po hlase jsem poznal, že se něco děje, tak jsem z něj po chvíli dostal, že uškrtil svou přítelkyni. Poslal jsem ho zpátky k ní a po telefonu jsem ho naváděl k resuscitaci,“ řekl Právu Merhaut. Mladík podle něj celkem spolupracoval a pokoušel se dívku oživit.

Po příjezdu v pokusu o záchranu mladého dívčina života pokračovali i lékaři, částečně se jim dařilo obnovovat některé životní funkce. „Její stav byl ale velmi nestabilní. Přivolali jsme i leteckou záchranku, ale v okamžiku předávání dívka zemřela,“ dodal Merhaut. „Chlapec pak říkal, že měli nějaké neshody, zatmělo se mu před očima a zřejmě v afektu začal dívku škrtit,“ dodával záchranář.

Případ převzali policisté z Prahy, aby se předešlo případné námitce z podjatosti. Otcem chlapce je totiž bývalý středočeský policista.

„Dnes se provede pitva, podle ní budeme čin mladistvého kvalifikovat. Zatím vzhledem k věku oběti i pachatele nebudeme další podrobnosti sdělovat,“ doplnila mluvčí středočeské policie Soňa Budská. Policie zatím nezveřejnila, zda se jedná přímo o mladé lidi z obce, u níž se tragédie stala, nebo zda tady byli jen na prázdninách.

Reklama

Výběr článků

Načítám