Hlavní obsah

Mladík osmsetkrát porušil zákaz řízení, autem přijel i na policii

Právo, pko
BRNO

Vlastním očím nechtěli věřit policisté z Brna-venkova, když na jejich služebnu přišel čtyřiadvacetiletý mladík ze Slovenska sepsat protokol. Muž totiž drze přijel autem, přestože má vysloven zákaz řízení a je proti němu vedeno trestní stíhání pro maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Článek

Nenapravitelný mladík skončil v policejní cele a auto mu bylo zabaveno. Policisté rychle zjistili, že muž nesmí ještě dva roky usednout za volant, a přesto bezstarostně řídil dál.

"Různá auta využíval nejen ve svém volném čase, ale také v rámci svého zaměstnání. Pracoval jako obchodník u dvou firem a k výkonu své profese běžně využíval firemní vozidla. Podle listinných důkazů porušil vyslovený zákaz nejméně v 814 případech,“ řekla policejní mluvčí Leona Lustigová.

Povedený mladík svým zaměstnavatelům nejenom lhal o svém zákazu řízení, ale také je okrádal - od zákazníka vyinkasoval 60 000 korun, které dodnes svému zaměstnavateli neodevzdal.

"Policejní komisař dal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za protiprávní jednání hrozí mladíkovi trest odnětí svobody, peněžitý trest, zákaz řízení motorových vozidel i propadnutí zajištěného vozidla,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám