Hlavní obsah

Policie stále řeší, kdo je ohořelý muž ze Šumperska

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severomoravští policisté stále pátrají po identitě muže, jehož ohořelé tělo našli v pondělí odpoledne v autě v Branné na Šumpersku. Neznají zatím okolnosti případu, ani příčinu smrti. Proto žádají případné svědky, kteří si všimli v místě náleze něčeho podezřelého, o pomoc. Právu to ve středu sdělila severomoravská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Článek

Světlo do celé kauzy podle ní nepřinesla ani soudní pitva shořelého těla, která proběhla v úterý odpoledne. „Intenzita požáru byla značná, proto není možné ani na základě výsledků pitvy jednoznačně zemřelého ztotožnit. Bude potřeba provést analýzu DNA.

Policisté však vyhodnocují získané informace ve snaze zjistit, o koho se jedná, pátrají například i mezi osobami pohřešovanými.Vzhledem k následkům požáru na těle nelze v této chvíli ani určit, jakým způsobem muž zemřel a zda na jeho smrti měla podíl cizí osoba,“ uvedla Štětínská.

Shořelé vozidlo Ford Galaxy šedé barvy a v něm mrtvolu objevili policisté v pondělí odpoledne v katastru obce Branná na Šumpersku poblíž silnice spojující Jeseník s Hanušovicemi. Kriminalisté, kteří na případu pracují, by uvítali jakoukoliv informaci.

Žádají občany, kteří viděli v době od 1. do 4. srpna v polním prostoru u obce Branná požár větší intenzity, aby je kontaktovali. Dále uvítají jakoukoliv informaci o pohybu vozidla Ford Galaxy, nebo osádce tohoto automobilu. Rovněž poznatky o osobách, které se případně v okolí pohybovaly a mohly být třeba i cítit benzínem, stopovat, nastupovat do autobusu či vlaku. Důležité pro vyšetřování by mohly být i informace o případném neznámém vozidle, které se v polním prostoru či okolí zdržovalo, nebo z místa odjíždělo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám