Hlavní obsah

Muž se půl roku skrýval v chatce před kriminálem

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Půl roku se dařilo před spravedlností unikat 41letému muži, odsouzenému pro podvody k patnáctiměsíčnímu nepodmíněnému trestu. Podvodník se i s celou rodinou odstěhoval do zahradní chatky v Beskydech, kde mu poskytli azyl jeho známí.

Článek

Mluvčí policie Ivan Žurovec řekl, že muže policisté zadrželi přímo v chatce v Kunčicích pod Ondřejníkem. „Původní majitelé se načas nastěhovali do nízkého podkroví a uvolnili tak sedmičlenné rodině uprchlíka místo v pokojíku malé zahradní chatky,“ řekl mluvčí.

Hledaný muž se podle něj snažil co nejméně vycházet ven a když, tak v převleku. „Nosil nejčastěji široký klobouk a bílou hůl,“ řekl policista.

V úterý si pro něj ale přijelo deset policistů, kteří zahradní domek obklíčili a vyzvali obyvatele, aby vyšli ven po dobrém. „Nejprve sešel z půdy po žebříku majitel chatky, který přesvědčoval policisty, že v domě hledaný muž není. Za chvíli však už kriminalisté z domku vyvedli hledaného muže, který pak byl eskortován do ostravské věznice,“ dodal mluvčí.

Protože vyhýbání se nástupu do vězení není podle současné judikatury považováno za trestný čin, nehrozí podle Žurovce majitelům chatky trestní stíhání ani jiná sankce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám