Hlavní obsah

Požár na Klatovsku nepřežila kráva

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Při středečním nočním požáru zemědělského stavení na Klatovsku uhořela kráva. Oheň zasáhl několik objektů, plameny zničily zemědělské stroje. Obytná část zůstala díky zásahu hasičů uchráněna. Příčinou byla nedbalost majitele. Ten odhadl škodu na 300 000 korun.

Foto: Jindra Pašková, Právo

Místo požáru stavení na Klatovsku

Článek

Požár vypukl dvě hodiny po půlnoci v obci Strašín. Zachvátil stodolu v sousedství rodinného domu, ohnivé jazyky se přesouvaly i stáj.

„Stodola byla při příjezdu hasičů celá v plamenech, proto začali okamžitě ochlazovat přilehlý obytný dům, navíc se požár začal šířit na uskladněné palivové dřevo u domu,“ informovala mluvčí západočeských hasičů Alena Marešová.

O 75 minut později byl vyhlášen 2. poplachový stupeň, a ze stájí a chlévů byl vyveden dobytek. „Jednu krávu se bohužel zachránit nepodařilo, ve stáji uhořela,“ potvrdila mluvčí.

Popelem lehly dva zemědělské objekty, plameny zničily drobné zemědělské stroje a malý traktor a shořela i část uskladněného dříví.

„Hasiči jsou stále na místě události, likvidační práce pokračují,“ dodala v úterý ráno mluvčí. Majitel vyčíslil škodu na 300 000 korun, uchráněné hodnoty činí 2 miliony korun.

„Jako příčina byla označena nedbalost ze strany majitele objektu,“ konstatovala mluvčí bez bližšího určení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám