Hlavní obsah

Důstojníci dopravního inspektorátu zadrženi za údajnou legalizaci kradených aut

ČTK, jfk
PRAHA
Aktualizováno

Dva vysoce postavení důstojníci pražské policie byli v pondělí zadrženi kvůli podezření z pojistných podvodů. Podle inspekce ministra vnitra se měli podílet na fingování krádeží a vloupání do vozidel. Jeden z nich se podle informací Práva jmenuje Luděk Kováč.

Článek

„Zadrženi byli vedoucí a zástupce vedoucího Dopravního inspektorátu Obvodního ředitelství PČR Praha II,“ uvedla mluvčí inspekce Martina Lídlová s tím, že policisté zatkli také jednoho civilistu. Všichni tři se měli podílet na podvodech se škodou přesahující čtyři miliony korun.

„Hlásili fingované krádeže osobních vozidel nebo vloupání do těchto vozidel. Precizní prací Inspekce ministra vnitra bylo zjištěno, že díly z odcizených vozidel byly nalezeny na jiných vozidlech,“ uvedla Lídlová.

Státní zástupkyně Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 už zahájila trestní stíhání proti podezřelým pro trestný čin pojistného podvodu. Civilista je stíhán na svobodě, u policistů se bude dnes rozhodovat o vzetí do vazby.

Inspekce činnost podezřelých kolegů monitorovala ve spolupráci s kriminalisty z Prahy 1 v rámci akce s krycím názvem Satran už několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám