Hlavní obsah

Ženě se během krátké doby upálil partner a potom i bratr

Právo, Pavel Orholz
JINDŘICHŮV HRADEC

To, jak krutý může být život, poznala třicetiletá Ivana z Dolního Radíkova na Jindřichohradecku. Na čarodějnice se jí upálil 27letý partner ve Vesci u Dačic a v pondělí zvolil stejnou smrt kvůli nešťastné lásce i její 35letý bratr.

Článek

„Ještě jsem se nevzpamatovala ze smrti svého přítele a nyní po třech měsících přišla další rána. Zatímco při sebevraždě přítele jsem ležela v nemocnici a čekala narození našeho dítěte, bratra jsem viděla na vlastní oči. Byla jsem v domě a na místo na zahradě jsem přiběhla, až když hořel. Do smrti na ten pohled, jak mu bezmocně otec s dalším bratrem pomáhají, nezapomenu,“ sdělila Právu v úterý žena.

35letý muž se upálil i podle policie kvůli nešťastné lásce. V pondělí po druhé hodině vzal kanystr s benzínem, polil se a zapálil. Zemřel na místě na následky šoku a popáleniny devadesáti procent těla.

„Byl hodně zamilovaný do jedné vdané ženy z nedalekého Valtínova. Teď se s ním rozcházela jako už předtím několikrát. V neděli s ní měl schůzku, ale nepřišla. Byl z toho hrozně zoufalý a dokonce jí napsal sms v tom smyslu, že se zabije jako můj přítel,“ konstatovala Ivana, která se s další ranou života jen velmi těžko vyrovnává.

Přítel měl řadu osobních problémů

Žena, která měla s mužem poměr, se v úterý odmítla k sebevraždě svého přítele Právu vyjádřit.

Ivana stále přemítá, proč se její nejbližší rozhodli pro sebevraždu. „Je to hrozná ztráta. Rozhodně si však nemyslím, že se jedná o podobné příběhy. Můj přítel měl řadu osobních problémů. Bratr měl jeden zásadní, a to sice ukončení vztahu se svou milenkou. Nevím, jak se s tím všichni srovnáme, ale musíme jít dál. Vždyť mám tříměsíční dítě,“ dodala Ivana.

Její 35letý bratr byl v obci Dolní Radíkov vyhlášený jako šikovný zedník a hodný člověk. „Nikdy s ním nebyly jakékoliv problémy a je fakt, že svému řemeslu velmi dobře rozuměl. Nechápu, proč se rozhodl ukončit život tak strašným způsobem, ale určitě je to velká škoda,“ sdělila Právu jedna ze známých rodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám