Hlavní obsah

Pěstouni podezřelí z týrání zůstanou ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Manželé Rosnerovi ze Slavkova u Brna, podezřelí z týrání svěřených dětí, zůstanou ve vazbě. Krajský soud v Brně pravděpodobně nevyhověl stížnosti advokátů manželů a neschválil jejich propuštění na svobodu.

Foto: Právo

Lubomír a Blažena Rosnerovi s prezidentským vyznamenáním na fotografii z roku 2005

Článek

Soudce okresního soudu ve Vyškově Petr Ševčík řekl, že vše tomu nasvědčuje, byť spis s rozhodnutím zatím nedostal. Právě Ševčík o vazbě před dvěma týdny rozhodl.

Soudce řekl, že nyní policisté vyslýchají děti, které měli Rosnerovi v péči, a další svědky. "Ten případ nespí," uvedl.

Manželé mohou o propuštění z vazby požádat znova, nejdřív však za dva týdny. Soudci pak žádost znova zváží. Rosnerovi jsou ve vazební věznici dva týdny.

Podle mluvčí věznice Soni Haluzové tam mají zvláštní režim upravený tak, aby nemohli ovlivňovat svědky. Policie jim například kontroluje poštu i návštěvy. Ani navzájem se manželé nemohou vídat.

Rosnerovi byli vyznamenáni prezidentem Václavem Klausem za jejich péči o děti. Děti pocházely z kojeneckých a sociálních ústavů a dětských domovů. Podle jejich nejstarší chovanky, osmadvacetileté Renaty, si týrání vymysleli dva chlapci, které matka-pěstounka Blažena Rosnerová nechtěla pouštět večer na diskotéku jako ostatní starší děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám