Hlavní obsah

VIDEO: Muže, který hrozil v Praze výbušninou, lékaři pustili z nemocnice

Právo, Novinky, ads, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Muž se sebevražednými úmysly, který v úterý v pražském paneláku několik hodin hrozil odpálením výbušniny, byl po ambulantním vyšetření propuštěn z nemocnice domů, řekla Právu mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. Lékaři při ambulantním vyšetření zjistili, že nemá žádné příznaky psychické poruchy a není proto důvod jej hospitalizovat, dodala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Muž odchází do sanitky v doprovodu záchranné služby.

Článek

Pražské sídliště Stodůlky zažilo drama. V šestém patře své garsonky v Husníkově ulici se dopoledne zabarikádoval jednatřicetiletý Martin Studený, který začal vyhrožovat, že spáchá sebevraždu. Kvůli nešťastné lásce tvrdil, že se vyhodí do vzduchu. Před šestou hodinou své počínání za přítomnosti policie vzdal.

Byl odvezen záchrannou službou. "Syn je pořádku, neměl u sebe zbraň," řekla Právu jeho matka.

Podle místních obyvatel ho chce opustit jeho těhotná manželka. Okolo půl šesté dorazila do bytu matka Studeného. Kolem půl páté nechal muž z okolí domu odvolat všechny policejní a hasičské vozy. Ty čekaly na parkovišti u 500 m vzdáleného Kauflandu. Podle dostupných informací byl uvnitř jen s lékařem záchranné služby.

Muž odchází do sanitky v doprovodu záchranné služby.foto: Právo/Petr Hloušek

Policejní Tomáš Hulan nepotvrdil, že by muž měl u sebe výbušninu. Na místě asistovali policistům i hasiči. Ti se odmítají k zásahu vyjadřovat s tím, že o případu chce informovat výhradně policie.

Na místo se kromě policistů z místního oddělení, záchranářů a hasičů dostavil také jeho otec. Ten měl údajně policistům potvrdit, že jeho syn není ozbrojený ani nemá u sebe výbušniny.

Policisté dům nevyklidili. Na místě zasahovali zhruba od 11:00, kdy zprávu o mužově úmyslu obdržela na lince tísňového volání.

:. Na místo přijeli policisté, hasiči i záchranáři.foto: Právo/Petr Blahuš

Kolem 14.45 na místo také dorazilo auto se dvěma maskovanými specialisty z Útvaru rychlého nasazení (URNA), kteří obtěžkáni speciální výstrojí, ochrannými pyrotechnickými vestami a horolezeckými lany vešli do domu. Na místě byl podle informací Práva z policejních zdrojů také jejich šéf a ředitel URNY Libor Lochman.

Sousedé: je to feťák, byly s ním problémy

Sousedé tvrdí, že se Studeným už v minulosti byly problémy. Údajně měl před nedávnem způsobit požár v domě. "Je to feťák,“ řekla Právu starší žena ze sousedního vchodu. "Ale má rád zvířata, viděl jsem, že má německého ovčáka,“ namítla další žena.

V minulosti měl Studený podle informací Práva pracovat v nemocnici Na Homolce, ale odtamtud ho údajně propustili.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám