Hlavní obsah

Po starostovi čeká trest za alkohol dalšího radního

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEŠTICE

Policisté při namátkové silniční kontrole minulý měsíc přistihli už druhého představitele města Přestic na Plzeňsku při řízení vozidla pod vlivem alkoholu. Po starostovi Petru Fornouzovi (ODS), který si za jízdu v opilosti nyní odpykává trest veřejně prospěšných prací, je dalším provinilcem přeštický radní a předseda městské komise životního prostředí Stanislav Duchek (SNKED, NK).

Článek

V dechu mu strážci zákona naměřili přes jedno promile alkoholu. Teď mu hrozí trestní stíhání pro ohrožení pod vlivem návykové látky. „Netoužím po žádné publicitě. Postavím se k tomu čelem,“ reagoval po telefonu na prohřešek Duchek, který je momentálně na dovolené v Norsku.

Policisté dvaapadesátiletého komunálního politika stavěli 19. července mezi obcemi Borovy a Vřeskovice na Klatovsku. „Řidiče po výsledku dechové zkoušky policejní hlídka převezla k odběru krve. Rozbor prokázal 1,14 promile alkoholu. Policisté z obvodního oddělení případ předali službě kriminální policie a vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ potvrdil klatovský policejní ředitele Jan Myslivec.

Podle jiného zdroje Duchek policistům při kontrole přiznal, že vypil několik piv. Radního Duchka možná potká stejný trest jako starostu. Ten už dochází do Českého rybářského svazu v Plzni, kde pomalu ukrajuje z dvě stě padesáti hodin veřejně prospěšných prací. Pomáhá při stěhování archívu a s čištěním břehů vodních toků.

Trest veřejně prospěšných prací přijal i přesto, že se mu podle jeho slov zdál nepřiměřený. Podporu získal u zastupitelů, kteří rozhodli o jeho setrvání ve funkci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám