Hlavní obsah

Třináctiletá dívka porodila dítě, otcem je táta její spolužačky

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VYŠKOV

Třináctiletá dívka z obce Boškůvky na Vyškovsku, kterou pohlavně zneužíval pětačtyřicetiletý Ladislav Kupčík ze stejné vsi, v minulých dnech porodila zdravého chlapečka.

Foto: Profimedia.cz

Dívka se s dítětem schovala na neznámé místo. Ilustrační foto

Článek

Zatímco mladá dívka se s dítětem před zájmem okolí uchýlila na neznámé místo, Kupčík bude muset už v úterý vysvětlovat své chování u vyškovského soudu. Je totiž obžalovaný z pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy mládeže, za což mu hrozí až osm let vězení.

Případ je o to skandálnější, že Kupčík, který má čtyři děti, je otcem dívčiny spolužačky ze základní školy. Událost, která se na veřejnost dostala v dubnu, značně pobouřila místní obyvatele i rodiče dívčiných spolužáků.

Podle starosty Boškůvek Lubomíra Šebesty asi dívka dlouho nechápala, co se vlastně stalo. „To ale pozná, až se bude muset starat o děcko. Bohužel k něčemu takovému mohlo dojít i na malé obci, jako je ta naše. Lidé už se tu neznají, nechodí společně na akce, už to prostě není jak dřív. Chlapíka, který to měl udělat, znám jen od vidění,“ prohlásil starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám