Hlavní obsah

Na Novojičínsku vyhořel nově postavený hotel

TOŠOVICE

Hasiči vyjížděli v neděli v podvečer k požáru nově dostavěného hotelu v Tošovicích na Novojičínsku. Objekt v areálu Ski parku Hejn, byl těsně před kolaudací. Škoda se odhaduje na 20 miliónů korun. Příčina požáru se vyšetřuje, sdělil Petr Faster z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Novinky

Aby se hasiči dostali k ohniskům požáru, museli rozebrat části střechy.

Článek

Hasiči k požáru vyjeli krátce před 18:00. "Po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že hoří v prostoru střechy nově dostavěného hotelu. Zásah byl velmi komplikovaný, hasiči museli postupně rozebírat střechu, aby se dostali k jednotlivým hořícím místům," uvel Faster. Dodal, že požár likvidovalo osm jednotek.

Požár se podařilo lokalizovat až po 21:00. Plameny v podkroví poškodily nejen samotnou stavbu, ale i instalaci, vybavení ve 12 pokojích a střechu na ploše zhruba pět krát osm metrů.

"Hasiči museli rozebrat střešní konstrukci, vynést spoustu nábytku a vybavení interiéru. Vzhledem k silnému zakouření probíhal celý zásah v dýchací technice," doplnil Faster.

:. Při požáru nebyl nikdo zraněn.foto: Novinky/HZS Moravskoslezského kraje

Úplně zlikvidovat požár se hasičům podařilo čtvrt hodiny před půlnocí. Do rána potom na místě zůstali na hlídce pro případ, že by se někde objevilo skryté ohnisko požáru. Vzhledem k tomu, že hotel nebyl ještě v provozu, nebyl při požáru nikdo zraněn ani nebylo nutno nikoho evakuovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám