Hlavní obsah

O víkendu zemřelo na silnicích jedenáct lidí

– PRAHA

V prvních třech srpnových dnech zemřelo při nehodách na českých silnicích podle předběžných údajů jedenáct lidí. Podle internetových stránek policejního prezidia si dopravní nehody v pátek vyžádaly čtyři oběti na životech, v sobotu tři lidské životy a v neděli do 16:00 zemřeli na silnicích čtyři lidé.

Článek

Poměrně vysokému počtu smrtelných nehod nezabránilo ani to, že o víkendu probíhala velká policejní bezpečnostní akce. V neděli odpoledne pracovaly u hranic se Slovenskem hlídky policií z obou zemí a nasazen byl i vrtulník.

V pátek vyjížděli policisté k 475 dopravním nehodám, při nichž bylo těžce zraněno devět lidí a 91 utrpělo lehká zranění. Smrtí jednoho člověka a zraněními dalších šesti lidí včetně sedmileté dívky skončila v pátek kolize dvou osobních automobilů v Praze 5. Na rychlou jízdu doplatil životem také dvaatřicetiletý motorkář. Na čtyřproudé komunikaci mezi Českými Budějovicemi a Lišovem nezvládl svůj stroj a narazil do svodidel.

V sobotu ráno zemřel v Boršově na Svitavsku chodec, kterého podle policistů zřejmě srazilo vozidlo. Stejný osud potkal také dvaačtyřicetiletého muže, který šel po okraji dálnice D1 ve směru na Prahu a na 163. kilometru ho usmrtilo auto. Při nehodě mezi Oleksovicemi a Hostěradicemi na Znojemsku zahynul v ranních hodinách jedenatřicetiletý řidič taxislužby. Muži se stal zřejmě osudným mikrospánek. Podle policejních statistik se v sobotu stalo 331 nehod. Vyžádaly si 12 těžce zraněných lidí a 73 lehce.

Smrtí řidičky a zraněním dalších čtyř lidí skončila nehoda, která se stala dnes časně ráno na začátku Českých Velenic na Jindřichohradecku. Srazil se při ní devatenáctiletý řidič peugeotu z Českých Velenic a dvaatřicetiletá řidička Škody Forman. Smrtí zaplatil za rychlou jízdu i sedmatřicetiletý motorkář. U obce Kařez na Plzeňsku narazil se svým strojem do betonového sloupu veřejného osvětlení, těžkým zraněním na místě podlehl.

Loni o prázdninách bylo nehod víc

Za obcí Malý Újezd na Mělnicku zemřel na silnici cyklista, kterého srazil osobní vůz. Jednapadesátiletý řidič osobního automobilu nepřežil havárii na silnici mezi Počátkami a Polesím na Pelhřimovsku. Vůz při havárii narazil do stromu, zraněného řidiče se záchranářům nepodařilo udržet při životě.

Za první prázdninový měsíc zemřelo na silnicích podle předběžných statistik méně lidí než v loňském roce, ubylo také nehod. Počet obětí i havárií je ale vyšší než v prvním prázdninovém měsíci roku 2006, kdy začal platit bodový systém. Letos zemřelo v červenci při 12 670 haváriích 91 lidí, tedy o 26 méně než ve stejném měsíci loňského roku. O 2646 se snížil i počet nehod. Počty obětí i havárií jsou ale vyšší než v sedmém měsíci roku 2006, kdy při 11 721 nehodách zahynulo 73 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám